2009 - 'Ieper betrapt'

De Nocturne-editie 'Ieper be-trapt' blijft in de herinnering als de theaterwandeling waar we enorm veel trappen moesten beklimmen. Maar ook als de Nocturne-editie waarin heel wat gekende en minder gekende Ieperlingen de revue passeerden, die op een of andere manier betrapt werden. De novice Janneke Stove was toen de gidsfiguur. Zij loodste de groep langs een bisschoppelik koor, een reeks brandstichtingen, een schilderij van een schepen, de legende van Den Engel en den Beer, ... en liet ons kennismaken met de polyfonie van Jacobus de Kerle.

Locaties:
Ex-politiecommissariaat (Rijselstraat) - Bukkerstraat - Ex-Muziekacademie (D'hondstraat) - Boevenkar - De Looie - Ex-stadsarchief - Zolder ex-bibliotheek - Ex-bibliotheek - Lapidarium - Proosdijkapel - Zolder Brouwerij Vermeulen - Parking Wieltjesgracht - Kapel Nazareth - Kazematten (Sint-Jacobs)

Praktisch:
6, 7, 8, 13, 14, 20, 21, 27, 28 juli en 10, 11, 12 augustus 2009
Kostprijs: 30 EUR

Cijfers:
Aantal deelnemers: ongeveer 3.150 personen
Aantal medewerkers: 165 personen

Wist je dat...
... we een aktentasje met cijferslot nabij Woonzorgcentrum Huize Wieltjesgracht vasthingen aan een paal (om door te geven aan de verschillende 'Teletubbies') en plots de politie hierdoor een bommelding kreeg van één van de bewoners?
Men had een verdachte man gezien met een koffertje...