Image

2016 | 'Ieper Vermoord(t)'

Image

Voor deze editie viel de keuze op een moordverhaal uit het begin van de 14de eeuw. Een jaar na de Guldensporenslag zijn er in Ieper nog altijd spanningen tussen het gewone volk, de ambachtslieden, het grauw of gepeupel enerzijds en anderzijds de hogere burgerij, de lakenhandelaars, de leliaarts, die het in de stad voor het zeggen hadden. Dit mondt zelfs uit in een moordpartij. De moord op voorschepen Andries Van Acker op 29 november 1303. Die moord vormt het uitgangspunt van ons verhaal.

We zorgen er weer voor dat historische gebeurtenissen en een gezonde portie fictie naadloos in mekaar overlopen, waardoor een spannend verhaal ontstaat. Het middeleeuwse Ieper vormt het decor en toont de tijdsgeest van ons verhaal. Het publiek kon kennismaken met een aantal kleurrijke personages van allerlei pluimage, die allen op een of andere manier in verband kunnen gebracht worden met de moord. 


 
 
 

Locaties

ex-OCMW-gebouwen (Rijselstraat): Tinmuseum, Kleine kapel, Pandgang Sint-Maartenskerk, Klooster der Minderbroeder (Wieltjesgracht) en Kapel, vestingen, kazemat Kauwekijnstraat, Poternepad, Albion Hotel, Sint-Jacobskerk, voormalige bureau's stadhuis, Koninklijke zaal Lakenhallen.

Praktisch 

1, 2, 8, 9, 15, 16, 20, 21, 22, 23, 29, 30 juli en 12, 13, 14 augustus 2016 

Kostprijs

42 EUR 

Aantal Deelnemers

Ongeveer 4.000 personen

Aantal Medewerkers

XX personen

 

 

 

Wist je dat...

... het publiek als jurylid van de Vierschaere kon oordelen over de schuld of onschuld van de zeven beklaagden. Dit is het verdict: - de gele pater Bernardus De Roovere: 40 keer schuldig bevonden; - de rode tempelridder Theobaldus van Male: 16 keer schuldig; - den turkooizen Turk Mustafa: 15 keer schuldig; - de blauwe begijn Catelyne Spinnewyn: 4 keer schuldig; - de groene spinster Maria Spinnewyn: 2 keer schuldig; - het rost wyf Cornelia Crombeen, alias Roste Kromme Krompekkel, en den purperen Pieter Van den Zoldere, alias de wandelende jood, gaan over de hele lijn vrijuit...

 

Brochure:

Image

Video:

NOCTURNES VZW

P/a Motestraat 13
8900 Ieper

info@nocturnesieper.be
0474 31 11 69 (tijdens producties)

BE 0464.120.650